Electus

TALKS

Electus talks

Electus talks är våra fem minuters videoklipp där vi pratar med intressanta personer om aktuella ämnen. Det kommer nya avsnitt och du kan antingen prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följa oss på Facebook för att enklast få de färska avsnitten.

Vår första gäst är Christer Olsson, författaren, föreläsaren, ledarskapslegenden och fiskarsonen som är mästare på sunt förnuft och att få oss att tänka vettigt om oss själva och andra. Vi pratar om bland annat lycka, våga vara dig själv och har du rätt jobb.

Vår nästa gäst är Johannes Gustavsson, författaren, socialmediagurun, föreläsaren som lär oss hur den sociala generationen fungerar och hur vi förstår den. Gapet mellan generationerna har aldrig varit större. Vi pratar om bland annat källkritik, näthat, influencers och vann Trump valet med hjälp av sociala medier?

Först ut är författaren, föreläsaren, ledarskapslegenden och fiskarsonen Christer Olsson som ställer frågan ”Är du en bra teamspelare?”

Kicka igång veckan med vår nya serie #electustalks. I veckans avsnitt ställer ledarskapslegenden Christer Olsson den tuffa frågan ”Vågar du vara dig själv?”

Äntligen måndag. Du kanske är på väg till skolan eller jobbet i samma stund som du läser det här. I veckans avsnitt av #ElectusTalks ställer ledarskapslegenden Christer Olsson en tuff fråga som kan komma att vända upp och ned på ditt liv. På riktigt.

Tillsammans är vi starka. Ensam utanför grottan är vi döda. I mer än 9000 generationer har vi levt så. Varför går vi emot hela vår natur? Jo, för att vi är ensammare och mår sämre i det än någonsin.

Får du andra att må bra? Är det en bra sak att säga till sin vän att den luktar svett? Vad gör beröm, bekräftelse och kärlek med oss – hur mår vi om ingen behöver oss och vill oss väl?

Veckans avsnitt är ett stort ämne vi pratar mycket om – Är du lycklig? Ser du det du har och inte det du inte har. Gör du det bästa av det?

Kan du jobba på lycka? Sitter det bara i huvudet? Ja kan du tänka dig att lägga 8 min per dag på det? Christer tipsar om sin favoritmetodik!

Vet du allt du vet? Om du inte reflekterar över dina erfarenheter hur ska du då veta om allt du kan? Är inte det en omedveten kunskap då? Och vad gör den för nytta tro?

Hur väl känner du den sociala generationen? I de kommande åtta avsnitten pratar vi med Johannes Gustavsson som skrivit en bok om unga på nätet! I det här avsnittet om KÄLLKRITIK! Hur vet vad man vad som är sant och falskt på nätet?

Vad vet Facebook om oss egentligen och hur används den informationen? Vad händer när vi gör ett test om vår favoritfärg eller vilka djur vi liknar mest, är det mer än bara på skoj?

Hur har Greta Thunberg fått sån genomslagskraft? Är det dags att begrava alla konspirationsteorier och se det för vad det är och vad man kan åstadkomma med sociala medier.

Näthat – hur får vi bort det? Hat är ingenting nytt men nu har vi fått en helt ny plattform – de digitala forumen. Vad kan jag som individ göra för att förhindra att hat sprider sig?

Hur många timmars spelande av datorspel är ok? Hur ska den odigitala generationen som lekte med kottar förstå den sociala generationen som har en padda?

Vad är en Influencer egentligen? Vilka är de? Vad gör de? Och hur blir vi påverkade av dem? 8 av 10 personer litar mer på en bekants omdöme än reklam.

Vilka är den sociala generationen? Hur stora är generationsgapen och hur fort går utvecklingen? Hur ska de olika generationerna mötas i det?

Gör dig spelbar